VETALIN

Echte guldenroede voor hond en kat

Echte guldenroede helpt bij een blaasontsteking bij de hond en de kat
- 25 augustus 2023

Echte guldenroede heeft de Latijnse benaming Solidago virgaurea. Een mooie naam die meteen met de deur in huis valt. Solidare betekent in het Latijn namelijk gezond maken of helen. Een verwijzing naar de krachtige eigenschappen van deze plant. Al in de middeleeuwen stond Echte Guldenroede in de farmacopee beschreven. De farmacopee is een officieel handboek met voorschriften voor de bereiding van geneesmiddelen. Geneesmiddelen voor mens én dier. Dus je leest het goed: ook voor onze vriendjes.

Wat is Echte guldenroede?

Echte guldenroede is een vaste plant met gele bloemetje. Je kunt hem in heel Europa vinden. Met name in droge bossen, op zandgronden en op rotsen. Voor een ontmoeting in het wild zul je wel goed moeten zoeken. Echte guldenroede staat namelijk op de lijst van zeldzame planten. Is het toch jouw geluksdag? Pluk de Echte guldenroede dan niet zomaar weg. Dan wordt de plant alleen maar zeldzamer natuurlijk.

De effecten van Echte guldenroede voor hond en kat

Echte guldenroede staat bekend als nier-tonicum. Dat betekent dat het de functie van de nieren versterkt. De functie van de nieren bestaat uit urine produceren. En afvalstoffen afvoeren. Echte guldenroede helpt hierbij. Het versterkt wat de nieren al doen.

Een gezonde urineproductie is nodig voor het gezond houden van de blaas. Het zorgt er voor dat urinewegen goed doorspoelen. Dit verhoogt het natuurlijke afweersysteem van de blaas. Het helpt blaas en urinewegen schoon te houden. 

De voordelen van Echte Guldenroede voor hond en kat

  • Voor een goede vochthuishouding
  • Ondersteunt de nierfunctie
  • Ondersteunt een gezond milieu in de blaas
  • Vergroot de natuurlijke afweer van de blaas
  • Voor het behoud van een gezonde blaas

*Zoals alle gezondheidsclaims op basis van kruiden zijn ook de gezondheidsclaims op Echte guldenroede in afwachting van Europese toelating. 

Is Echte guldenroede veilig voor honden en katten?

Echte guldenroede is veilig. Er zijn in de literatuur geen bijwerkingen beschreven.

Echte guldenroede versterkt de nierfunctie. Een goede nierfunctie is hiervoor noodzakelijk. Bij chronisch nierfalen werken de nieren niet goed meer. Het is onduidelijk of Echte guldenroede in die gevallen nog positief werkt. Mogelijk ontstaat juist overbelasting van de nieren. Helaas is hier nog geen onderzoek naar gedaan. Overleg daarom vóór gebruik bij chronisch nierfalen altijd eerst met je dierenarts. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven