VETALIN

Rustgevend middel hond | Vetalin Stress Care

Een kalmeringsmiddel voor de hond is ook een aai over de bol
- 7 augustus 2023

Ik help veel stress gevoelige honden met de Vetalin Stress Care. Het is een diervriendelijk rustgevend middel voor honden. In deze blog vertel ik meer over de voordelen van een natuurlijk rustgevend middel en ga ik in op de nadelen van stress bij honden. 

Wat is een rustgevend middel voor je hond?

Een rustgevend middel is bedoelt om je hond ondersteuning te geven bij spanning. De Vetalin Stress Care is een aanrader. Dit diervriendelijk supplement zal je hond op geen enkele manier suf of sloom maken. Ook heeft het geen vervelende bijwerkingen. het bevat natuurlijke  ingrediënten die bewezen resultaten laten zien bij honden die veel spanning ervaren. 

Dit zijn bijvoorbeeld Valeriaan en L-Theanine en Passiebloem. Ook is dit supplement verrijkt met L-Tryptofaan, magnesium en vitamine B1. Door zoveel stoffen te combineren is de kans van slagen groot. De tabletten zijn bovendien smakelijk gemaakt. Hierdoor blijft de toediening ook stressvrij. 

De voordelen van een rustgevend middel voor je hond

Als je hond stress gevoelig is dan maak je je zorgen en wil je helpen. Stress is namelijk slecht voor de gezondheid van je hond. Ook veroorzaakt stress vaak probleemgedrag zoals plassen in huis.  Maar het kan ook gebeuren dat je hond juist niet meer kan plassen door de stress. Verder kan het zich op allerlei manieren uiten zoals piepen, trillen, rondjes lopen enz. 

Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van de stress te achterhalen. Soms lukt dit maar in veel gevallen ook niet. Dan blijft het gissen wat de onderliggende oorzaak is. 

Kun je de situatie voor je hond niet veranderen dan is het zinvol om de Vetalin Stress Care als rustgevend middel aan je hond te geven. Wat dit product doet is je hond meer rust geven. Je zult dit merken aan het gedrag. 

Een supplement als de Vetalin Stress Care werkt het beste als je het dagelijks geeft. Wil je het geven voor een bezoek aan de dierenarts of voor vuurwerkangst. Begin dan op tijd! 

 • Langdurig gebruik. Niet alle middelen zijn geschikt voor langdurig gebruik. Maar supplementen zoals Vetalin Stress Care wel. Zelfs het hele leven lang als dat nodig is. Bij langdurige verhoogde stressgevoeligheid kan dat het geval zijn. Bijvoorbeeld omdat je kat in de kittentijd al een trauma heeft opgelopen. Dat los je vaak niet meer helemaal op.

Dit rustgevend middel kan ook naast gedragstraining worden ingezet. Dit zal elkaar versterken. Het zal bij je hond voor ruimte zorgen om te leren.

Onze visie is dat je altijd met gedrag bezig moet blijven. Rustgevende middelen kunnen ook goed andere behandelingen ondersteunen. 

Rustgevend middel hond: naar de dierenarts?

Voor een echt kalmeringsmiddel zul je naar de dierenarts moeten. Deze zijn nooit vrij verkrijgbaar. Dat komt omdat gebruik niet zonder gevaar is. Het werkt vaak erg sterk en heeft bijwerkingen zoals slaperigheid. Een dierenarts zal deze risico’s eerst met je willen doornemen. 

Vetalin Stress Care is wel vrij verkrijgbaar. Dit product bevat meerdere natuurlijke ingrediënten die rustgevend werken. Dit zijn Valeriaan, L-Theanine uit groene thee extract en Passiebloem. Het product is verrijkt met L-Tryptofaan. Vetalin Stress Care werkt ontspannend maar versuft niet. De effecten van een supplement zijn minder sterk dan van slaapmedicatie. Maar dat heeft ook belangrijke voordelen.

De voordelen van Vetalin Stress Care op een rij

   • Zonder recept verkrijgbaar
   • Geen bijwerkingen bekend
   • Maakt niet suf of slaperig
   • Geschikt voor langdurig gebruikt
   • Ondersteunt het effect van gedragstraining

Bij extreme angst is soms echte medicatie nodig. Dit zijn bijvoorbeeld benzodiazepines. Dit is slaapmedicatie wat ook stress kan remmen. Omdat het slaapmedicatie is, versuft het vaak wel. En dat kan nadelige gevolgen hebben. Een dierenarts zal deze middelen daarom niet zomaar voorschrijven. Het is gebruikelijk eerst te bekijken welke opties nog meer kunnen helpen.Dit is bijvoorbeeld gedragstraining of natuurlijke rustgevers. 

Is dit rustgevend middel veilig voor mijn hond?

Gebruik van natuurlijke supplementen zoals Vetalin Stress Care is absoluut veilig. Ook bij langdurig gebruik. Wel is het belangrijk om altijd de aanbevolen dosering aan te houden. 

Waar veel mensen bang voor zijn is dat het hun hond suf of sloom zal maken. Met een natuurlijk diervriendelijk supplement is dit niet het geval. 

Belangrijk dus om een diervriendelijk supplement niet te verwarren met medicatie wat een dierenarts voorschrijft bij stress. 

Rustgevend middel voor hond naast gedragstherapie

Omdat de Vetalin Stress Care geen wondermiddel is en je altijd met gedrag bezig moet blijven, is gedragstherapie in sommige gevallen aan te raden. Het doel hiervan is om je hond te leren op een andere manier te reageren. Bijvoorbeeld door vaak met iets in aanraking te komen wat een angstreactie oproept. Hierdoor treedt gewenning op en wordt het gedrag milder. Veel belonen bij goed gedrag werkt ook vaak goed. Een gedragsdeskundige kan je  bij dit soort trainingen helpen. Doordat jij nauw met je hond  samenwerkt tijdens gedragstraining wordt een mooie basis van vertrouwen tussen jullie gelegd. De Vetalin Stress Care is hierbij een mooie ondersteuning. 

Hond plast in huis door stress

Honden kunnen om verschillende redenen in huis plassen, en stress is een veelvoorkomende oorzaak. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je hond te helpen als stress de oorzaak is van dit gedrag:

 1. Identificeer de stressfactor: Probeer te achterhalen wat de stress bij je hond veroorzaakt. Dit kan van alles zijn, zoals veranderingen in de routine, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen of dieren in huis, harde geluiden, enzovoort.

 2. Creëer een veilige omgeving: Zorg voor een rustige, veilige plek waar je hond zich kan terugtrekken. Dit kan een specifieke kamer of een hondenbench zijn.

 3. Houd een consistent schema aan: Honden gedijen goed bij routine. Probeer vaste tijden aan te houden voor wandelen, eten en spelen.

 4. Beloon kalm gedrag: Gebruik positieve bekrachtiging om je hond te belonen wanneer hij kalm is en zich goed gedraagt. Dit kan helpen om zijn angst te verminderen.

 5. Lichaamsbeweging en mentale stimulatie: Zorg ervoor dat je hond voldoende lichaamsbeweging krijgt en mentaal gestimuleerd wordt. Dit kan helpen om overtollige energie kwijt te raken en stress te verminderen.

 6. Ondersteun met een rustgevend middel: De Vetalin Stress Care in dit artikel is een aanrader. 

 7. Gedragstherapie: In sommige gevallen kan het nuttig zijn om een gedragstherapeut voor dieren te raadplegen. Deze professionals kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan om de stress van je hond te verminderen.

 8. Medische oorzaken uitsluiten: Zorg ervoor dat je hond geen medische problemen heeft die het plassen in huis kunnen veroorzaken. Een bezoek aan de dierenarts kan helpen om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Hond plast niet door stress

Stress kan een vervelende uitwerking hebben op de blaas van honden. Dit kan erin resulteren dat je hond niet kan plassen. Voor medische oorzaken is het belangrijk om contact op te nemen met je dierenarts. Om je hond hond te ondersteunen bij stress situaties verwijs ik je wederom naar de Vetalin Stress Care. Hiermee kun je de onderliggende oorzaak ondersteunen. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven