VETALIN

Rustgevend middel kat: Vetalin Stress Care

Een kalmeringsmiddel voor de kat kan ook een fijne knuffel zijn.
- 10 augustus 2023

Angst bij de kat komt helaas veel voor. Als je deze blog leest dan heb jij waarschijnlijk ook een gestresste kat. Afgezien dat het voor de kat zelf erg vervelend is heeft het ook een negatieve invloed op de gezondheid van katten. Sommige katten krijgen zelfs moeite met plassen met alle ellende die daar uit voort kan vloeien. Daarom is het serieus belangrijk om aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van je kat. 

In deze blog adviseer ik je de Vetalin Stress Care als diervriendelijke ondersteuning. Het heeft al veel katten geholpen in stressvolle situaties. 

Rustgevend middel kat

Een rustgevend middel is bedoelt om je kat ondersteuning te geven bij stress. Een supplement moet je niet verwarren met medicatie waar je kat suf of sloom van zal worden. Dit diervriendelijk supplement zal je kat op geen enkele manier suf of sloom maken. Ook heeft het geen vervelende bijwerkingen. het bevat natuurlijke  ingrediënten die bewezen resultaten laten zien bij katten die veel spanning ervaren. 

Dit zijn bijvoorbeeld Valeriaan en L-Theanine en Passiebloem. Ook is dit supplement verrijkt met L-Tryptofaan, magnesium en vitamine B1. Door zoveel stoffen te combineren is de kans van slagen groot. De tabletten zijn bovendien smakelijk gemaakt. Hierdoor blijft de toediening ook stressvrij. 

De voordelen van een rustgevend middel voor katten

Het liefste wil je voor je kat stress voorkomen. Stress kan is namelijk slecht voor de gezondheid van je kat. Ook veroorzaakt stress vaak probleemgedrag zoals plassen in huis. Maar het kan ook gebeuren dat je kat juist niet meer kan plassen door de stress. Daarover straks meer. Het is logisch dat je je zorgen maakt en wilt helpen. 

Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van de stress te achterhalen. Soms lukt dit maar in veel gevallen ook niet. Dan blijft het gissen wat de onderliggende oorzaak is. 

Kun je de situatie voor je kat niet veranderen dan is het zinvol om de Vetalin Stress Care als rustgevend middel aan je kat te geven. Wat dit product doet is je kat meer rust geeft. Je zult dit merken aan het gedrag. 

Een supplement als de Vetalin Stress Care werkt het beste als je het dagelijks geeft. Wil je het geven voor een bezoek aan de dierenarts of voor vuurwerkangst. Begin dan op tijd! 

  • Langdurig gebruik. Niet alle middelen zijn geschikt voor langdurig gebruik. Maar supplementen zoals Vetalin Stress Care wel. Zelfs het hele leven lang als dat nodig is. Bij langdurige verhoogde stressgevoeligheid kan dat het geval zijn. Bijvoorbeeld omdat je kat in de kittentijd al een trauma heeft opgelopen. Dat los je vaak niet meer helemaal op.

Dit rustgevend middel kan ook naast gedragstraining worden ingezet. Dit zal elkaar versterken. Het zal bij je kat voor ruimte zorgen om te leren.

Onze visie is dat je altijd met gedrag bezig moet blijven. Rustgevende middelen kunnen ook goed andere behandelingen ondersteunen. 

Kat kan niet plassen door stress

Veel katten kunnen niet plassen bij stress.  Hier is hoe het mechanisme werkt:

Wanneer een kat gestrest is, produceert het lichaam stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Deze hormonen kunnen de bloedtoevoer naar de blaas beïnvloeden. 

Stress kan ook leiden tot spasmen van de spieren rond de blaas en urinebuis, wat het moeilijker maakt voor de kat om te plassen.

Heeft je kat vermoedelijk al een blaasontsteking dan is het advies om een dierenarts in te schakelen. Deze blog is bedoelt om je advies te geven met betrekking tot een rustgevend middel voor je kat. 

Maar duidelijk mag zijn dat langdurige stress slecht is voor de gezondheid van je kat. 

Is dit rustgevend middel veilig voor mijn kat?

Gebruik van natuurlijke supplementen zoals Vetalin Stress Care is absoluut veilig. Ook bij langdurig gebruik. Wel is het belangrijk om altijd de aanbevolen dosering aan te houden. 

Waar veel mensen bang voor zijn is dat het hun kat suf of sloom zal maken. Met een natuurlijk diervriendelijk supplement is dit niet het geval. 

Belangrijk dus om een diervriendelijk supplement niet te verwarren met medicatie wat een dierenarts voorschrijft bij stress. 

Andere adviezen naast een rustgevend middel voor je kat.

Katten zijn heel erg gevoelig. En supplementen zijn geen wondermiddelen. Wat je mag verwachten is dat supplementen ondersteuning bieden. Soms is het nodig om verschillende maatregelen te combineren.   

1. Gedragstraining voor de kat

Bij ernstige angstklachten is gedragstraining op zijn plaats. Het doel hiervan is om jouw kat te leren op een andere manier te reageren. Bijvoorbeeld door vaak met iets in aanraking te komen wat een angstreactie oproept. Hierdoor treedt gewenning op en wordt het gedrag milder. Veel belonen bij goed gedrag werkt ook vaak goed. Een gedragsdeskundige kan je  bij dit soort trainingen helpen. Voor katten komen deze meestal aan huis. Zo kan in de eigen omgeving bekeken worden wat het gedrag precies inhoudt. Doordat jij nauw met je kat samenwerkt tijdens gedragstraining wordt een mooie basis van vertrouwen tussen jullie gelegd. 

2. Producten met feromonen

Feromonen zijn speciale geurstoffen die door dieren (en mensen) worden uitgescheiden. Het doel hiervan is communicatie. Moederpoezen scheiden bijvoorbeeld rustgevende geurtjes uit. Deze geurtjes geven kittens het signaal dat ze veilig zijn. Ook bij volwassen katten blijken deze geurtjes nog te werken. Hierdoor kalmeren ze jouw kat. Feromonen voor katten zijn in sprays en als verdampers verkrijgbaar. 

3. Help jouw kat te ontspannen

Ontspanning is het tegenovergestelde van spanning. Ontspanning neemt spanning weg. Ontspanning kun je aan je kat geven door:

  • Zelf rustig te blijven
  • Een knuffel of op schoot
  • Een spelletje doen
  • Een uitdagend speeltje zoals een kattenpuzzel
  • Kauwen op iets lekkers

4. Zorg voor voldoende slaap

Een kat heeft zo’n 15-20 uur slaap per dag nodig. Kittens nog veel meer. Dat betekent dat voor een kat alleen slapen in de nacht niet voldoende is. Ook overdag zullen er nog heel wat uurtjes gemaakt moeten worden. Is dat bij jou thuis goed mogelijk? Kan jouw kat zich rustig terugtrekken voor een dutje overdag? En wordt deze slaap niet continu verstoord door bijvoorbeeld kinderen of andere huisdieren? Zoek anders naar een oplossing zoals een aparte slaapruimte voor jouw kat. 

Bij onvoldoende slaap gaan de lichaamseigen stresshormonen omhoog.  De belangrijkste is cortisol. Onvoldoende slaap geeft dus stress op zich. Maar hoge gehaltes aan cortisol hebben ook een hele negatieve invloed op de weerstand. Hierdoor wordt jouw kat dus vatbaarder voor allerlei ziektes. Niet wat je wilt natuurlijk. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven