VETALIN

L-Theanine voor honden is een natuurlijke rustgever

- 12 augustus 2023

Even ontspannen met een kopje thee. Al eeuwenlang een gebruik. Thee werkt namelijk rustgevend. Maar je hond een kop thee aanbieden? Dat is natuurlijk geen optie. Gelukkig is er een uitkomst: L-Theanine. Dit is het werkzame stofje in thee. In dit advies lees je hoe L-Theanine werkt. En wat de grote voordelen zijn voor honden.

Wat is L-Theanine voor honden?

L-Theanine is een aminozuur. Een stofje dat bijna alleen te vinden is in thee. L-Theanine zit vooral in witte en groene thee. Het geeft de typische “thee-smaak”. Voor de supplementen van Vetalin is gebruik gemaakt van groene thee-extract. In dit extract is de concentratie L-Theanine veel hoger dan in een gemiddeld kopje thee. De werkzame stof blijft gelijk, maar het is veel geconcentreerder.

Wat doet L-Theanine voor honden?

In het kort:

 • Werkt ontspannend
 • Is een natuurlijke rustgever
 • Ondersteunt in stressvolle situaties
 • Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress
 • Helpt bij een onrustig gevoel

L-Theanine is een natuurlijke rustgever. Het werkt ontspannend. Het heeft invloed op verschillende stoffen in de hersenen. De belangrijkste eigenschap is dat het lijkt op glutamaat. Glutamaat is een belangrijke neurotransmitters in de hersenen. Het werkt stimulerend. Glutamaat heeft dus een opwekkend effect. L-Theanine kan de plek van glutamaat innemen. Hierdoor werkt glutamaat minder goed. Daarmee ontstaat een omgekeerd effect: een ontspannend effect.

L-Theanine verhoogt de activiteit van alpha-golven in de hersenen. Alpha-golven ontstaan bij een kalme maar alerte staat. Het is een staat van relaxed zijn maar wel goed wakker. Mediteer je wel eens? Dan zul je de staat van alpha-golven goed kennen. L-Theanine versuft dus niet. 

L-Theanine voor honden in stress situaties

L-Theanine heeft een ontspannend effect. Het kan gebruikt worden ter ondersteuning bij stress-situaties van honden. Ook helpt het bij een verhoogde stressgevoeligheid. Na orale inname werkt het al binnen enkele uren. Dat maakt het geschikt voor kortdurend gebruik. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Een bezoek aan de dierenarts
 • Een autorit
 • Vuurwerkangst
 • Een verhuizing

L-Theanine is ook geschikt voor langdurig gebruik. Het is heel veilig. Dat maakt het geschikt voor:

 • Ondersteuning bij langdurig verhoogde stressgevoeligheid
 • Ter aanvulling op gedragstraining. In Vetalin Stress Care is tevens vitamine B1 en magnesium toegevoegd. Deze twee ingrediënten zijn goed voor de leerprestaties en het geheugen.

Een belangrijke eigenschap van L-Theanine is dat het ontspant maar niet versuft. Een dier wordt dus niet slaperig van L-Theanine.

Is L-Theanine veilig voor honden?

Ja. L-Theanine is een heel veilige stof. Het gebruik van L-Theanine  wetenschappelijk onderzocht. Wanneer je de voorgeschreven dosering van Vetalin Stress Care aanhoudt zijn er geen bijwerkingen bekend. Je kunt het ook veilig voor langere tijd gebruiken.

Gebruik bij drachtige dieren is niet goed onderzocht. Het is daarom niet te zeggen of dit kwaad kan. Daarom raad ik het niet aan bij drachtige honden. 

We kunnen onze hond nog steeds geen kop thee aanbieden. Maar de supplementen van Vetalin bieden uitkomst. Door gebruik te maken van groene thee extract. Een rijke bron van L-Theanine. Zo maken we toch gebruik van grote voordelen. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven