VETALIN

L-Tryptofaan voor honden en katten

Door L-tryptofaan bij honden en katten te gebruiken verbetert de stemming. Een hond wordt heel relaxed hiervan.
- 12 augustus 2023

L-Tryptofaan is een ingrediënt van Vetalin Stress Care. Maar wat is dit nu precies voor een stofje? En is het wel veilig? In dit advies geef ik antwoord op deze vragen. 

Wat is L-Tryptofaan?

L-Tryptofaan is een aminozuur. Het is een natuurlijke stof. Aminozuren zijn bouwstoffen van eiwitten en hormonen. L-Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Honden en katten zijn hierdoor volledig afhankelijk van opname uit de voeding.

L-Tryptofaan is een bouwstof van seretonine. Seretonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Seretonine heeft een positieve en stimulerende werking. Heel wat processen worden verbeterd door seretonine. Denk bijvoorbeeld aan de algemene stemming, slaap en het geheugen. Onder invloed van seretonine zit jouw vriendje een stuk lekkerder in zijn vel. Andersom leidt een tekort aan seretonine tot angstig gedrag. Een dier kan neerslachtig worden en minder goed leren.

Serotonine reguleert ook het dopaminesysteem van honden katten. Dat systeem is verantwoordelijk voor een prettig gevoel bij beloning. Dit draagt bij aan beter kunnen leren en het aanslaan van gedragstraining.

Tot slot speelt seretonine een rol bij pijnregulatie. Bij een tekort aan seretonine ontstaat een verhoogde gevoeligheid voor pijn. Dit draagt uiteraard niet bij aan het humeur.

De aanmaak van seretonine is afhankelijk van L-Tryptofaan. Zonder L-Tryptofaan dus geen seretonine.

Het effect van seretonine op honden en katten

  • Draagt bij aan een positieve stemming
  • Zorgt voor een goed slaap-waak ritme
  • Verbetert het geheugen
  • Ondersteunt leerprocessen en gedragstraining
  • Vermindert gevoeligheid voor pijn

Seretonine in de darmen van hond en kat

Seretonine wordt voor 90% aangemaakt in de darmen. Ook hier heeft het een belangrijke functie. Seretonine heeft invloed op de darmperistaltiek. Deze samentrekkingen van de darmen zijn belangrijk. Een gezonde spijsvertering zorgt voor juiste opname van voedingsstoffen. En zorgt er ook voor dat afvalstoffen de darmen goed verlaten. Bij een verlaagd seretonine gehalte verslechtert de darmperistaltiek. Dit kan leiden tot klachten als obstipatie. 

Waarom L-Tryprofaan als supplement voor hond en kat

L-Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Het moet dus via de voeding opgenomen worden. L-Tryptofaan kun je in voedingsmiddelen terugvinden. Voorbeelden hiervan zijn zalm, eieren, sojaproducten, gevogelte, spinazie en peulvruchten. Maar als hier weinig van gegeten wordt kun je L-Tryptofaan ook als supplement geven. Het is een ingrediënt van Vetalin Stress Care. Dit bevat naast L-Tryptofaan meerdere natuurlijke rustgevers.  

Is L-Tryptofaan veilig voor honden en katten?

L-tryptofaan is een natuurlijk aminozuur. Dit is heel veilig in gebruik. De gebruikte dosering in Vetalin Stress Care is precies afgestemd op het lichaamsgewicht van jouw vriendje. Bij gebruik volgens voorschrift zijn geen bijwerkingen te verwachten.

Is L-Tryptofaan geschikt voor langdurig gebruik?

Ja. Bij gebruik volgens voorschrift mag je Vetalin Stress Care langdurig gebruiken. Bovendien kan Vetalin Stress Care goed naast gedragstraining staan. Of bijvoorbeeld bij langdurige trainingen zoals die voor verlatingsangst. Door Vetalin Stress Care te gebruiken slaat gedragstraining vaak beter aan.

L-Tryptofaan is de voorloper van seretonine. Het is beschikbaar in veel voedingsmiddelen maar kan ook aangevuld worden als supplement. Het is heel veilig in gebruik. Zelfs voor langere tijd kan dit jouw vriendje goed helpen. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven