VETALIN

L-Lysine kat | Verwerkt in een complete Multivitamine.

L-lysine kun je als supplement aan de hond en kat toedienen
- 5 oktober 2023

Wil je de weerstand van je kat ondersteunen door een onderliggende ziekte? Dan is de Vetalin Multimine een aanrader. Het is een zeer compleet product ontwikkeld door een dierenarts. Het bevat een hoge concentratie Lysine voor je kat. 

L-Lysine kat

L-Lysine is een essentieel aminozuur dat honden via hun voeding moeten binnenkrijgen, omdat hun lichaam het niet zelf kan produceren. Als een fundamentele bouwsteen van eiwitten, speelt L-Lysine een cruciale rol in diverse biologische processen die bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn van je hond. In deze blog bespreken we de chemische eigenschappen, biologische beschikbaarheid, en het belang van L-Lysine voor honden.

Chemische Eigenschappen en Structuur

L-Lysine, ook bekend als (S)-2,6-diaminohexaanzuur, heeft de chemische formule C6H14N2O2. Het is een basisch aminozuur met een alifatische zijgroep die een terminale aminogroep bevat. De structuur van L-Lysine bestaat uit een lineaire keten van zes koolstofatomen, twee aminogroepen, en een carboxylgroep. Deze polaire structuur zorgt ervoor dat L-Lysine goed oplosbaar is in water, wat essentieel is voor zijn biologische functies.

Biologische Beschikbaarheid en Metabolisme

L-Lysine wordt voornamelijk opgenomen in de dunne darm. De biologische beschikbaarheid varieert afhankelijk van de voedselbron en bereidingswijze. Eenmaal opgenomen, wordt L-Lysine naar verschillende weefsels getransporteerd waar het betrokken is bij talrijke metabole processen. Omdat L-Lysine niet in grote hoeveelheden in het lichaam wordt opgeslagen, is regelmatige inname via voeding noodzakelijk om tekorten te voorkomen.

L-Lysine kat, waarom is het nodig?

L-Lysine is een essentieel aminozuur dat katten niet zelf kunnen aanmaken en daarom via hun voeding moeten binnenkrijgen. Dit aminozuur speelt vooral  een belangrijke rol in het ondersteunen van het immuunsysteem. Daarnaast bevordert L-Lysine een gezonde huid en vacht door de productie van collageen en het behoud van spiermassa. Voor een optimale gezondheid van je kat is het belangrijk om te zorgen voor een dieet rijk aan L-Lysine. Omdat L-Lysine niet op zichzelf staan bij het ondersteunen van de weerstand hebben wij het verwerkt in een zeer complete Multivitamine. Dit product bevat een hoog aandeel aan L-Lysine en verder alle vitamine en mineralen die je kat nodig is.

L-Lysine kat als kauwtablettten

Wij kiezen er niet alleen voor om het te verwerken in een compleet supplement maar ook als smaakvolle kauwtabletten. Daardoor zien de meeste katten onze L-Lysine als een smaakvolle traktatie. Belangrijk is dat het geen stressvolle situatie oplevert als je deze tabletten wilt toedienen. 

L-Lysine kat dosering

Geef dagelijks de dosering volgens de tabel. Je mag de dagelijkse dosering over twee giften verdelen. Het product kan ter aanvulling langdurig gebruikt worden. De tabletten zijn smakelijk, je kunt ze dus als snoepje geven.

Dagelijkse dosering 
Kat en hond <2,5kg1/4 tablet
Kat en hond 2,5-10kg1/2 tablet
Hond 10-20kg3/4 tablet
Hond 20-35kg1 tablet
Hond >35kg1½ tablet

L-Lysine kat kopen

Wil je L-Lysine van hoge kwaliteit in een Multivitamine dan is de Vetalin Multivitamine zinvol om te kopen. Voor vragen hierover kun je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen. We werken samen met dierenartsen die ook gerichte vragen kunnen beantwoorden. 

Inhoud

DE VOORDELEN VAN VETALIN

Deskundig advies

Profiteer van kosteloos advies en ruime ervaring in supplementen voor honden en katten.

Betrouwbare supplementen

Gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en 100% veilig.

Ontwikkeld door een dierenarts

Van begin tot eind door een dierenarts ontwikkeld.

In Nederland geproduceerd

Voor de hoogst haalbare kwaliteit, wordt de productieketen zo kort mogelijk gehouden.

Scroll naar boven